mobilnareklama

24 работи кои ќе исчезнат до 2020 година

Технологиите се развиваат со голема брзина во денешно време. Со мобилните уреди, може да се направат едноставни работи, како гледање на филм, до сложени трансакции.

Паметните телефони и таблети сега во голема мера ги комбинираат карактеристиките на многу други уреди, што ги прави непотребни.

Според Бизнис Инсајдер, технолошката револуција ќе доведе до исчезнување на многу добро познати работи денес. Еве кои:

Хартија списанија

Повеќето светски познати списанија веќе се откажале од својата книга и можат да се најдат само на интернет.

Весници

Истото е и судбината на весниците. Денес, голем број на големи медиуми во светот кои веќе нудат само интернет содржини.

Дигитални фото апарати

Непрофесионалните уреди нема да бидат потребни наскоро откако паметните телефони веќе имаат доволно квалитетни слики, дури и HD видео клипови.

Надворешни хард дискови

И нивното време минува. Тие ќе бидат заменети со облачни услуги.

Хартиени картички

Кој им е потребна кога еден клик на вашиот телефон може да се најде токму онака како да стигнете до местото што го сакате?

GPS уреди

Сите нивни функции можат повторно да се извршат со користење на паметниот телефон.

Хартиени документи

Со функции како Google Docs и електронски потписи, сите документи ќе бидат само во електронска форма.

Еве некои други работи кои најверојатно ќе исчезнат до 2020 година:

Видете следно

zaevpotpis

Што напиша Заев по смртта на Абдулаќим Адеми

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, по веста за ненадејната смрт на поранешниот …