svetska ekonomija

3,1% раст во глобалната економија

Светска банка предвидува раст на глобалната економија за 3,1 отсто оваа година, што е најдобриот резултат за 7 години, според јануарскиот извештај на Банката, пренесува Фајненшал тајмс.

Банката порасна за 0,3 % во својата прогноза за растот на глобалната економија во 2018 година во јуни.

За 2019 година, Светската банка предвидува стабилен раст од 3%, додека за 2020 година очекувањата се 2,9 отсто.

И покрај тоа што банката е повеќе оптимист за глобалниот економски раст оваа година, таа и понатаму останува резервирана за својата долгорочна способност да остане во чекор со обидите за заштита и геополитичките тензии.

Видете следно

DSC_2298

Министерот за правда, Билен Салији, учествуваше на отворањето на Петтиот регионален форум  за владеење на правото во Југоисточна Европа

Министерот за правда, Билен Салији, денеска учествуваше на отворањето на дводневниот  Петти  регионален форум  за …