33-годишен Ирец живее без пари


Современиот човек тешко може да го замисли животот без пари. Додека за некои луѓе феникиските знаци се цел, другите се средство за другите. Постои и трета група луѓе кои целосно ја напуштија употребата на вредни документи. 33-годишниот Марк Бојл е еден од нив.

Марк е обичен човек кој посветил неколку години од својот живот да студира економија. Но, додека повеќето негови колеги бараа престижна работа во големите компании по дипломирањето, Бојл се прашуваше зошто никогаш не слушнал за “екологија” за време на шестгодишната обука. Тој на крајот се откажал од својот животен стил во 2008 година и живеел во караван без автомобил паркиран на био фарма во Бат, Велика Британија, пишува Гардиан.

Прашувајќи го она што ви недостасува од големиот град, Марк одговара: “Што ми недостасува? Стрес, сметки, кирија ?! ” Човекот од времето на Христос вели дека нема никаков проблем со храната, бидејќи таа сама расте. Тој е веган и со години не јаде месо. Тој е благодарен на своите селани, кои често се согласуваат да ја разменат – им помага во нивната работа, и му даваат храна.

“Ако ја произведевме сопствената храна, нема да исфрлиме една третина од тоа”, вели Марк.


Видете следно

Се огласи МЗШВ: Престанок на работен однос и дисциплинска постапка за државниот секретар Цветaн Трипуновски

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство остро реагира на денешната прес конференција на Генералниот секретар …