nestle

АХВ излезе со соопштение во врска житните снегулки “Нестле Нестум Експерт со зоб и суви сливи”

Агенцијата за храна и ветеринарство досега преку Системот за брзо предупредување на Европската Унија – RASSF, нема добиено нотификација со број 2017.1036 за небезбеден производ  – житни снегулки “Нестле Нестум Експерт со зоб и суви сливи”, кој компанијата Нестле Адриатика превентивно го повлекува од хрватскиот пазар, по добиената нотификација дека сличен производ на пазарот на ЕУ содржи зголемени вредности на полициклични ароматични јаглеводороди.

Според податоците од Системот за брзо предупредување на Европската Унија, производот е дистрибуиран во Белгија, Холандија, Грција, Бурунди и Уганда и овие земји треба да преземат мерки за негово повлекување и за информирање на јавноста.

Агенцијата за храна и ветеринарство доби известување од компанијата за повлекувањето на производите и будно ја следи состојбата. Доколку се јави потреба, веднаш ќе реагира преку преземање на потребните мерки за безбедност.

Видете следно

moskvic1

Легендата се враќа! Москвич го напаѓа пазарот со нов супермодел

Искористувајќи ја предноста на технологијата на Рено-Нисан, најголемиот производител на автомобили во Русија, AviaVAZ, се …