23/11/2017
biznis

Ако сте млад човек со визија за свој бизнис: Нов оглас за неповратни грантови до 10.000 евра

Агенцијата за вработување ви нуди можност да добиете неповратна финансиска помош дури и до 10.000 евра за да основатe сопствен бизнис.

За оваа мерка може да аплицираат сите млади невработени лица на возраст до 29 години кои имаат желба да основаат свој бизнис.

Сите заинтересирани лица за учество во Програмата можат да аплицираат до крајот на оваа година, а за подетални информации во врска со мерката можете да се обратите во работните клубови на 30-те Центри за вработување на Агенцијата на Република Македонија, контакт центарот 02-3298-297 и веб страните www.avrm.gov.mk и www.rabotaimoznosti.mk

Видете следно

fos

Швајцарскa инвестициска компанија заинтересирана за вложување во Македонија

Швајцарскиот инвестициска компанија ФОС Асет Манаџмент ја скенира состојбата во Македонија за инвестиции. Веќе неколку …