Блокирана сметката на Ивона Талевска


Трансакциската сметка на главната уредничка на весникот „Вечер“, Ивона Талевска е блокирана, објавува Фокус кој се повикува на адвокат кој се обидел да наплати долг од нејзината сметка. Адвокатот требало да наплати, како што објавува Фокус, околу 1.500 евра за адвокатски трошоци и судски такси, откако Талевска изгубила два судски спора за клевета и навреда, пишува 24вести.

Спорот се однесувал на новинарски текстови, каде што талевска тужела новинари но, бидејќи судот не пресудил во нејзина корист, сега требало да ги подмири трошоците.

Ивона Талевска е предмет на истрага на Специјаното јавно обвинителство кое во случајот „Тифани“ ја истражува работата на фирмите „Смарт центар“ и „Смарт груп“ во кои таа порано била директорка. Фирмите се сомничат дека затаиле данок во вредност од околу 37.000 евра, додека самата управителка над 16.000 евра.

Видете следно

ГУВЕРНЕРОТ НА НБРМ И МИНИСТЕРОТ ЗА ФИНАНСИИ ПРИСУСТВУВАА НА МИНИСТЕРСКИОТ ДИЈАЛОГ ПОМЕЃУ ЕУ И ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН И ТУРЦИЈА

Гувернерот на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска и министерот за финансии, д-р …