23/11/2017
penzioner

Божиќен бонус за пензионери и сиромашни во Грција од 1000 евра

Грчката влада планира богат божиќен бонус од 1000 евра за пензионерите и сиромашните.

Веќе постои договор со доверителите за оваа еднократна парична помош од околу 1000 евра за социјално загрозените Грци. Право да го добијат тоа се оние граѓани кои имале исклучително ниски примања минатата година, според даночната пријава. Тоа се пензионери, семејства со два невработени, хендикепирани лица со ниски пензии.

Парите ќе дојдат од примарниот буџетски суфицит за оваа година, но веројатно нема да влијаат на 1 милион Грци.

Пензионерите и големите семејства исто така имаат предност. Износот за оваа година е двојно поголем од парите што беа исплатени минатата година.

Видете следно

svetska ekonomija

Државите со најдобар „имиџ“ за 2017 година

Германија га премести САД како земја со најдобар “имиџ на брендот”, според новото истражување меѓу …