17/10/2017

НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Воведување на кирилични домени во интернет просторот

Македонската академска истражувачка мрежа МАРнет наскоро преку својот нов национален кириличен домен ќе им овозможи на македонските граѓани да го користат интернетот на своето македонско кирилично писмо. Ова беше најавено на заедничката прес конференција на министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски и директорот на МАРнет, Сашо Димитријоски, при …

Повеќе »

Гласањето за најдобрите Македонски веб сајтови започна!

Media Solutions и системот за онлајн реклами keep an eye, под покровителство на Словачката амбасада во Македонија и ИАБ Македонија по трет пат ја организираат манифестацијата Сајт на годината во Македонија. Целта на манифестацијата е да придонесе кон развојот на веб сајтовите Македонија како и да додели сертификати и признанија …

Повеќе »