МАРКЕТИНГ

Ford Kuga трето најпродавано Ford возило во Европа

Ford Kuga е третото најпродавано возило во Европа по Ford Fiesta и Ford Focus. Поради ова, компанијата Ford одлучи да инвестира повеќе од 750 милиони евра во фабриката во Валенсија, Шпанија за да се направи новата генерација спортско возило Ford Kuga со средна големина. Во Европа за оваа година се …

Повеќе »

Започнува втората потрага по Добри брендови

Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП), кој во Македонија е носител на проектот Smart Start (ко-финансиран од Европската унија и се спроведува во пет земји како што се Македонија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Турција), најавува дека започнува нова потрага по добри домашни брендови кои ја препознаваат …

Повеќе »

“Звукот на материјалите”  седмо издание на Недела на дизајнот во Скопје

“Звукот на материјалите” е темата на седмото издание на Недела на дизајнот во Скопје (Skopje Design Week) што се отвора на 22 ноември во Јавна соба. На најпопуларната дизајнерска платформа за афирмација на културните и креативни индустрии на регионот, до 26 ноември ќе се одвиваат пет програмски целини на чело …

Повеќе »

РАМСТОРЕ Македонија наградена со две награди за општествена одговорнoст

За најдобра национална општествено одговорна практика во категоријата – односи спрема пазарот кај големите компании, прогласена е компанијата Рамсторе Македонија со проектот  “ISO 22000:2005 Систем за управување со безбедност на храна” . Рамсторе е  добитник на плакета  за успешно спроведена општествено одговорна практика во категоријата односи кон вработените со проектот …

Повеќе »

Охридска банка Сосиете Женерал добитник на признание за oпштествена одговорност во категоријата “Односи на пазарот”

Признание за успешно спроведена општествено одговорна практика во 2017 година за Осигурување на денарска трансакциска сметка и осигурување на денарски депозит Националното координативно тело за општествена одговорност на претпријатијата при Министерството за економија ги додели признанијата и наградите за компаниите кои во изминатата година, промовирале општествено одговорни практики во нивното …

Повеќе »

Audi Q5 е добитник на наградата „Златен Волан“ за 2017 година

Audi Q5 е добитник на наградата „Златен Волан“ за 2017 година во категоријата за голем SUV. Пред изборот, читателите на германското списание Auto Bild, неговите 20 европски сестрински публикации и германскиот весник Bild am Sonntag ги утврдија номинациите од новите автомобили презентирани во 2017 година. Меѓународен панел на експерти го …

Повеќе »