ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Погледнете како Стоби Флипс патуваше до вселената (Видео)

Стоби Флипс, брендот број еден во Македонија, се вивна во вселената и го освои и овој простор. Компанијата Витаминка го лансира Стоби Флипс во вселената со цел да го заземе и последниот простор кој остана недопрен од него. Со ова симболично лансирање на нови и далечни простори се одбележува 40-годишнината …

Повеќе »

Стоби Флипс – Прв македонски бренд во вселената

Стоби Флипс, брендот број еден во Македонија, се вивна во вселената и го освои и овој простор. Компанијата Витаминка го лансира Стоби Флипс во вселената со цел да го заземе и последниот простор кој остана недопрен од него. Со ова симболично лансирање на нови и далечни простори се одбележува 40-годишнината …

Повеќе »

Здружението на информатичко-комуникациските технологии расправаше за предложените измени на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

На 23.02.2018 година, Здружението на информатичко-комуникациските технологии  при  Стопанската комора на Македонија одржа седница и расправаше за предложените измени на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. По обемната дискусија, членките на Здружението – сите оператори кои вршат реемитување преку различни платформи (ИПТВ, кабелски, ДВБТ и сателитски), ги донесоа следните …

Повеќе »

Volkswagen Golf, Polo и Up! избрани за „Best Cars 2018“ Tiguan и T-Roc исто така се искачија на подиумот

Читателите на списанието „Auto Motor und Sport“ ги прогласија Golf, новото Polo и Up! за „Best Cars 2018“ во нивните категории. Не помалку од три модели на Volkswagen обезбедија една од најзначајните награди на годината. Тие беа презентирани во Штутгарт на д-р Херберт Дис (Претседател на Одборот на Volkswagen”), д-р …

Повеќе »

Дали со продажбата на милионскиот имот Скопски пазар ќе враќа долгови?

Во изминатите четири години некогашниот трговски гигант Скопски Пазар продал или заложил недвижнини во вкупна вредност од околу милиони денари, или 9 милиони евра, покажуваат податоците од финансиските и ревизорските извештаи на компанијата.   Според официјалните податоци вкупните обврски на компанијата заклучно со 31 декември изнесуваат повеќе од една милијарда …

Повеќе »

Општина Крива Паланка беше домаќин на тимовите имплементација на прекуграничниот ЕУ проек ,,Туризам без граници“

Во текот на вчерашниот ден, општина Крива Паланка беше домаќин на тимовите имплементација на прекуграничниот ЕУ проек ,,Туризам без граници“. Овој проект е  финансиран од Европската унија преку програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Македонија и Косово, и во него заеднички, како партнери, учествуваат општина Витина и општина Крива Паланка. Овој …

Повеќе »

Манчевски и Лукаревска: Внесот на податоци за вработените предуслов за исплата на плати

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, одржаа заедничка прес-конференција. Министерот Манчевски информираше за измените во Законот за вработените во јавниот сектор, Законот за Управата за јавни приходи, Законот за даночна постапка и Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување. …

Повеќе »

Македонски Телеком има водечка позиција на пазарот според остварените приходи на крајот од 2017 година

Македонски Телеком АД-Скопје има водечка позиција на пазарот според остварените приходи на крајот од 2017 година, покажуваат неревидираните финансиски извештаи подготвени во согласност со меѓународните стандарди за финансиско известување (МСФИ). Вкупната нето добивка изнесува 1.381 милион денари и е зголемена за 33,3 отсто во споредба со истиот период од претходната …

Повеќе »