ПРЕТПРИЕМНИШТВО

alkaloid1

АЛКАЛОИД АД СКОПЈЕ има потреба од редовно годишно надополнување на базата на кандидати за работни позиции

Здравото човечко тело понекогаш буди повеќе од искрена восхит. За нас во АЛКАЛОИД, постојана инспирација и стремеж е да го заштитиме и да го зачуваме овој скапоцен подарок на природата. Осум децении со неуморна страст создаваме производи кои се синоним за врвен квалитет. Постојано инвестираме во нашиот сон за поздрав …

Повеќе »
kromberg

Германски Kromberg&Schubert вработува луѓе на повеќе позиции

KROMBERG & SCHUBERT е глобална индустриска групација примарно активна во автомобилската индустрија, која ја сочинуваат четири деловни единици: Кабли, On-board мрежи, Пластична технологија и Мехатроника. Своите производи ги пласира кај најголемите европски производители на автомобили (VW, BMW, AUDI, Mercedes, Škoda…) и вработува преку 40.000 луѓе ширум светот на повеќе од …

Повеќе »
tutun

Владата ја дефинираше висината на субвенциите за тутун: Еве колку пари ќе се субвенционира по килограм

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Интегралнио говор од прес-конференцијата на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски ви ја пренесуваме во целост: Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки …

Повеќе »
Maja Ristova 1

Асоцијација на менаџери на Македонија го одржа ексклузивниот настан со Дарко Марковиќ

Во понеделник, 12 февруари, во хотел Арка во Скопје во организација на Асоцијацијата на менаџери на Македонија, за прв пат во Македонија, се одржа ексклузивен настан од страна на најдобриот мотивациски говорник на Балканот, Дарко Мирковиќ. „Асоцијацијата на менаџери на Македонија низ годината ќе организира бројни настани кои ќе ги …

Повеќе »
nina_angelovska

Започнува со работа првата македонска Асоцијација за е-трговија

Електронската трговија претставува мотор за подобрување на економската состојба на една земја и придонесува кон зголемување на ефикасноста и намалување на невработеноста. Електронската трговија е од ислучителна важност и за намалување на сивата економија во Република Македонија. Во Република Македонија до сега не постоеше официјално тело чиј домен е токму …

Повеќе »
Vitalia - Crunchy and Healthy 2

„Виталиа” – 25 години производство и едукација за здрави прехранбени навики

Македонската производна компанија за здрава храна „Виталиа” слави јубилеј 25 година постоење на македонскиот пазар. 25 години на општествено одговорно однесување и континуирана едукација на населението за потребата од здраво исхранување. Компанија која од самото основање е целосно фокусирана на развивање, подигнување и унапредување на свеста на потрошувачите и промена …

Повеќе »
17ti Zimski salon

Атрактивни и интригантни толкувања на просторот

Престижната ликовна изложба Зимски салон по седумнаесетти пат ќе се отвори на 16ти февруари во Џифте Амам. Преку дефинирање на годинешната тема, Спектрални места изложбата низ мултимедијална композиција суштински пристапува кон различните сензационални толкувања за просторноста која ги носи визуелната уметност на 21от век. „Зимски салон е една од ретките …

Повеќе »
Stojce12

Стојче Тасков, ИНБОХ: Нашата мисија е идентична, наша одговорност е да поддадеме рака и понудиме помош и поддршка за заштита на македонското културно и државно наследство

Ние разбираме дека Државниот Архив на Македонија во овој момент се соочува со големи предизвици. Тој има тешка мисија “да го чува и заштитува вековното културно и државното наследство на Македонија” а кога мисијата е безвременска, тогаш сигурно и очекувано е дека во некои фази ќе се појават предизвици кои …

Повеќе »