17/10/2017

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Оланд и новите даноци на богаташите

Со нови заштеди и повисоки даноци за богаташите Франсоа Оланд планира да се бори против кризата во Франција, пренесуваат од DW. Експертите, сепак, се критички настроени. Програмата е амбициозна – наредната година Франсоа Оланд сака да заштеди 38 милијарди евра. Според планот државните трошоци ќе бидат намалени за 10 милијарди, …

Повеќе »
arcelor_mittal--621x414

Француски министер се закани со затворање на гигантот Arcelor Mittal во Франција

Индискиот гигант од индустријата за челик Archelor Mittal не е повеќе добредојден во Франција. Министерот за индустрија го обвини најголемиот производител на челик во светот за “лажење” и “непочитување” на земјата. Мултинционалните работници се доста налутени поради најавениот Октомвриски план на владата да затвори две печки во својата фабрика во …

Повеќе »

Италијански бизнисмен дава 5 милиони евра на вработените?

Италијанскиот бизнисмен Бруно Кучинели, сопственик на истоимената модна куќа, специјализирана во производство на кашмир производи, ќе направи вреден подарок на своите вработени, пишува весникот “Кориере дела сера”, пренесува БТА. Кучинели, кој уште е познат под својот прекар Кралот на Кашмир, ќе донира за Божиќ сума од 5 милиони евра профит …

Повеќе »
deponija otpad

Германските инвеститори ќе го обработуваат отпадот од Фени Индустри

Градоначалникот на Кавадарци, Александар Панов информираше дека германски инвеститори се заинтересирани да го преработуваат отпадот што настанува при производството во топилницата на „Фени индустри”. – Натамошните средби меѓу двете страни ќе ги утврдат деталите околу евентуалната нова германска инвестиција во Кавадарци. Пред некое време во нашиот град влегоа две германски …

Повеќе »
deloven centar

Трговски деловен центар ќе се гради во Прилеп

Во центарот на Прилеп ќе се гради трговски деловен центар, а според изработениот план центарот ќе зафаќа приземје и два ката со подземна гаража. За електронска продажба денеска е објавено земјиштето од 1.617 метри квадратни. – Денеска е објавен огласот за продажба на земјиштето. Пријавувањето на инвеститорите е до 24-ти, …

Повеќе »
pretpriemac 1

Квалитети на успешниот претприемач

Квалитетите на успешниот претприемач, без разлика дали се работи за самовработен во мало претпријатие или голема корпорација, вклучуваат перспективи и посебен начин на однесување. Некои луѓе имаат природен осет за правење на бизнис, додека пак други можат да ги развијат квалитетите со тек на време. Имено, успешните бизнис претприемачи имаат …

Повеќе »