ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Новиот луксузен и моќен Porsche Panamera на жешкиот скопски асфалт!

Ултрамодерен дизајн за најпребирливите љубители на врвни автомобили Само неколку дена по европската премиера на фестивалот на брзината во Гудвуд, престижниот Porsche Panamera од втората генерација пристигна и во Македонија! Вработените во Porsche Macedonia, како и сите посетители на салонот кои веќе го видоа автомобилот, не останаа рамнодушни на убавецот …

Повеќе »

Toyota – светски лидер во продажбата

Toyota Motor Corp. излезе на прво место во светот по бројот на продадени автомобили во првата половина на годината, пренесоа светските агенции. За периодот јануари – јуни компанијата пласиралa во целиот свет над 4,91 милиони автомобили и се наоѓа на прво место во секторот.

Повеќе »

Thomson Reuters забележа 73% пад на профитот

Англо-канадската медиумска група за финансиски и професионални информации Thomson Reuters ги претстави подобро од очекуваните резултати за вториот квартал покрај пријавениот пад од 73% на чистата добивка која година порано беше надуена од големи еднократни приходи од продажба на средства, пренесоа AFP.

Повеќе »

Атлантик група оствари раст на приходите од продажба во првите 6 месеци од 2013 година

Атлантик група во првото полугодие на 2013 година оствари приход од продажбата во износ од 322,8 милиони евра, што во однос на истиот период минатата година претставува раст од 3,3 проценти. Добивката пред оданочување порасна на 29,2 милиони евра, што е за 5,2 проценти во однос на истиот период минатата …

Повеќе »

Bentley подготвува нов луксузен автомобил

Автомобилскиот концерн Bentley соопшти дека ќе отвори нови 1.000 работни места во Велика Британија. Можноста ја отвора поради развојот на нов луксузен автомобил кој компанијата ќе го понуди на пазарот, инфоримираше “Би Би Си”. Корпорацијата ќе инвестира близу 800 милиони фунти во основањето и развојот на специјалното спортско возило, што …

Повеќе »

Новиот VW California пристигна и во Македонија!

Автомобил за секојдневно уживање, за сите оние со нескротлив авантуристички дух кои сакаат да ги откриваат убавините на различните дестинации. Со место за спиење за четири возрасни лица, кујна и многу повеќе. Вистински мини дом на тркала! Сите оние кои се со нескротлив авантуристички дух, кои ја сакаат спонтаноста и …

Повеќе »

Philips го зголеми профитот три пати повеќе

Холандската компанија Royal Philips Electronics NV објави тројно зголемување на чистата добивка за вториот квартал на годината. Приходите на компанијата се во износ од 5.65 милијарди долари за периодот април – јуни, што е пораст од 3% во однос на вториот квартал на 2012 г.

Повеќе »

Деловни тенденции во преработувачката индустрија

Според податоците на Државниот завод за статистика, раководителите ја оценуваат економската состојба на деловните субјекти во јуни 2013 година како поповолна во однос на претходниот месец, a како понеповолна во однос на јуни 2012 година. Оценката за обезбеденоста на производството со порачки е поповолна во однос на претходниот месец. Обемот на …

Повеќе »

Промотивен трансакциски пакет за мали и микро компании

Стопанска банка АД – Скопје, традицинално го поддржува растот и развојот на компаниите преку ефикасна и квалитетна услуга и преку континуирана понуда на атрактивни производи и услуги прилагодени на нивните потреби. Најновата понуда се однесува работењето на микро и мали компании за кои СБ воведе промотивен пакет со попусти кои …

Повеќе »