22/06/2017
sdr

Cloud решенијата на Huawei ја ослеснуваат дигиталната транзиција на компаниите

Идната 5G мрежa ќе се потпира на cloud ресурси не само во backbone мрежата, но, исто така, и во радио пристапната мрежа. Виртуелизацијата и делењето на ресурси се основа за дигиталната трансформација на операторите, компаниите од сите други индустриски сектори како и јавната администрација. Иновативни cloud решенија ќе бидат демонстрирани од страна на Huawei во Скопје на патувачката изложба “Отворени Патишта за Подобро Поврзан Свет”. 

Камионот кој веќе традиционално ја посетува и Македонија, ќе патува низ 22 земји во Централна и Источна Европа, како и Нордиските земји. До крајот на јуни, ќе бидат посетени 12 земји. Камионот ќе застане во Скопје, на плоштадот Филип Втори на 15 и 16 мај, 2017 година.

Пазарните согледувања покажуваат дека до 2025 година глобалната врски ќе се зголемат на 100 милијарди и сите компании ќе бидат поврзани преку cloud. 85% од апликациите на претпријатието ќе работат на cloud, а cloud искуството ќе стане нов стандард, па тоа е и причината зошто компаниите треба да преминат преку дигитална трансформација и да останат насочени кон иднината за да постигнат континуиран раст. Huawei се фокусира на помагање на операторите за да се постигне дигитална трансформација низ All cloud и соработува со сите индустрии заради создавање отворен, кооперативен и win-win индустрискo-еколошки поврзан Свет.

Подобрувањето на внатрешните бизнис процеси и флексибилното користење на мрежните ресурси, се само некои од cloud придобивките за компаниите. Дел од решенијата на Huawei се насочени кон зголемување на приходите од постоечките и нови пакет услуги за дигитални домови, за паметни градови, лесно распоредување на модуларни центри за податоци и др.

Ќе бидат презентирани нови решенија во 4 тематски зони:
1) All-cloud мрежа кон 5G – инфраструктура за да се овозможат дигитални услуги, како и мрежна инфраструктура заради обезбедување иновативност и неограничени можности за бизнис.
2) Cloud-овозможени дигитални операции – за да се овозможи создавање на win-win партнерство и соработка.
3) Cloud-реализирани дигитални услуги – како чекор во дигиталниот еко-систем.
4) Максимизирање на мрежната вредност – за зголемување на  потенцијалот и монетаризирање на постоечката мрежа.

Посетителите исто така, можеа да ги видат и тестираат најновите Huawei уреди меѓу кои P10, P10 Plus, P10 Lite, Honor 8 lite и Honor 8 и Nova Smart паметни телефони.

Предводени од континуираниот процес на иновација и отворенa соработка, Хуавеи има изградено конкурентскo портфолио на иновативни крајни решенија во телекомуникациите и корпоративните мрежи, уреди, cloud технологија и услугите. Нивните ICT- решенија, производи и услуги се користат во повеќе од 170 земји и региони, кои служат повеќе од една третина од населението во светот. Со своите 180 000 вработени, Хуавеи е посветен на градење на идното информатичко општество и на еден подобро поврзан Cвет.

Видете следно

odmor

Колку денови платен годишен одмор му следуваат на секој работник

Согласно Законот за работни односи, секој работник има право на платен годишен одмор од најмалку …