17/01/2018
ams poeti 14

Доделени наградите за најдобрите млади поети од конкурсот на АМС

Агенцијата за млади и спорт по четврти пат го реализираше конкурс за најдобри млади поети, на кој годинава пристигнаа творби од 48 автори.

По тој повод, денес, во просториите на АМС се организраше поетско читање и доделување на награди за тритте најдобри творби, кои добија симболични награди во износ од 20 илјади, 15 илјади и 10 илјади денари.

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски ги поздрави младите поети и изјави дека е пријатно изненаден од бројот на пристигнати творби.

-Големо задоволство е да се биде со толку инспиративни млади луѓе, кои творат поезија.

Видете следно

ЕВН_Донација_3

ЕВН Македонија донираше возило наменето за задоволување на потребите на лицата со телесен инвалидитет

ЕВН Македонија донираше возило наменето за задоволување на потребите на лицата со телесен инвалидитет, членови …