Еве неколку градови каде што можете да купите куќа за 1 евро


Прифатено е мислењето дека патувањето во странство е скапо задоволство. Да не зборуваме за купување на имот во странска земја. Сепак, неодамнешните соопштенија го разнишаа овој тип на размислување. Еве неколку градови каде што можете да купите куќа за 1 евро.

Франција

Во градот Руба, кој е на границата со Белгија, секој може да добие имот за 1 евро. Сопственикот ќе мора да го возобнови користејќи ги сопствените средства и нема да го препродава во следните 5 години. И во Шан ду Бул има парцели кои се продаваат по цена од 1 евро за метар квадратен.

Велика Британија

Во ливерпулскиот регион Енфилд може да добиете стан во стара зграда, која ќе биде реставрирана од властите по купувањето. Сепак, само граѓаните кои живеат или работат во Ливерпул може да имаат корист од предлогот.

Италија


Видете следно

Се огласи МЗШВ: Престанок на работен однос и дисциплинска постапка за државниот секретар Цветaн Трипуновски

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство остро реагира на денешната прес конференција на Генералниот секретар …