apple

Франција го обвинува Apple за измама

Канцеларијата на францускиот обвинител започна истрага за американската компанија Apple, обвинувајќи ја за измама во врска со нејзината производна пракса за т.н. ” “планирана амортизација”, која намерно го одложи работењето на постарите модели, “Iphone”.

Истрагата, која започна во петокот, ќе се води од Главниот натпревар за потрошувачки прашања и контрола на измами (DGCCRF), кој е дел од системот на Министерството за економија и започна на барање на јавната организација ” Стоп за планираната амортизација “, која ја обвинува Apple за намерно намалување на перформансите на мобилниот уред и намерно скратување на неговиот животен век.

Видете следно

skopskipazar

Каматите лани „изеле“ над 80% од оперативната добивка на Скопски пазар

Дури 82.5 проценти од оперативната добивка на Скопски пазар минатата година отишле на отплата на …