17/01/2018
tv

Големите пари се во 4K телевизори

Сте се запрашале ли кои ќе бидат следните производи кои ќе бидат извор на големи финансиски приходи за играчите во технолошкиот сектор? Според аналитичарите еден од уредите со голем потенцијал се 4К телевизорите.

Пресметките покажуваат дека уредите со ултра висока резолуција ќе донесат повеќе пари од продажба на мало, отколку било која друга од “Новите технологии” оваа година. Ова е јасно од графиконот подолу, подготвен од страна на Statista.

Бројките се земени од истражувањето на Здружението за кориснички технологии што предвидува 14% раст на продажбата во 2018 година до 15,9 милијарди долари само во САД.

Од графиконот се гледа дека 4К телевизиските веќе носат многу повеќе приходи за компаниите од другите иновации:

grafikon

Видете следно

Soberete_pred_site

Соберете пред сите со Стопанска банка а.д. Битола

Соберете пред сите е еден од производите на Стопанска банка а.д. Битола кој ви нуди …