19/01/2018
newyork

Градови со најмногу милијардери во светот

Компанијата WealthInsight која го следи бројот на ултрабогатите во светот, неодамна ја објави својата листа на градови во кои во 2012 година живееле најмногу милијардери.

Малку чудно е дека во Њујорк живеат едвај 70 милијардери, но и покрај тоа градот е на врвот на листата.

Веднаш по Њујорк е рангирана Москва, каде од WealthInsight се изброени 64 милијардери, а потоа следи Лондон со 54.

Понатаму во рангирањето се рангираат Хонг Конг и Пекинг со 40 и 29 милијардери, односно, а потоа е Мумбаи со 26.

Истанбул ја зазема седмата позиција со 24 милијардери, надминувајќи го Шангај, каде што бројот на милијардери е со еден помалку.

Деветтата позиција е за Париз со 22 милијардери, а десеттата се оформува од Лос Анџелес, каде што бројот на милијардери изнесува 19.

Потоа следат Шенжен (19), Чикаго (15), Сингапур (13), Токио (12), Гуангжу (12), Сан Франциско (11), Далас (11), Дубаи (11), Хјустон ( 10) и Сао Паоло (10).

Видете следно

intgrad

Успешна реализација на пограничен проект ‘‘Градење на интернационална конкурентност на текстилните компании во пограничниот регион МК-БГ‘‘

Во насока на споделување на искуства од соседните земји кои се главни конкуренти на македонските …