Граѓаните изреволтирани: Погледнете како Дедо Мраз во Струмица малтретираше срна (видео)


Омилен лин за новогодишните празници е Дедо Мраз. Но, на фан страната на Друштвото за заштита на животните „Фауна“-Струмица на фејсбук, беше објавено необично видео, каде што Дедо Мраз постапува навистина грубо со срна.

Откако видео снимката се појави на фејсбук, таа предизвика лавина од реакции, а граѓаните изреволтирани бараат надлежните да превземат соодветни мерки за овој немил настан.

Инаку овие животни се заштитени со закон во Република Македонија.

Видете следно

ГРАД СКОПЈЕ ПОСТАВИ ДИГИТАЛНИ МЕРАЧИ НА БРЗИНА ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

За да се зголеми безбедноста во сообраќајот и да се намали бројот на сообраќајни незгоди …