Huawei и Baidu потпишаа стратешки договор да ја водат новата ера на мобилната Вештачка Интелигенција (AI)


Huawei и Baidu објавија договор за стратешка соработка, кој се базира на платформи и технологија за вештачка интелигенција (AI), на интернет услуги и содржински (контент) екосистеми. Двете компании имаат за цел да развијат отворен мобилен и AI екосистем, изграден на заеднички успех, истовремено поттикнувајќи го развојот на нови апликации за AI и обезбедување на AI на глобалните потрошувачи која “ве познава подобро”.

“Иднината е за паметни уреди кои активно ќе ни служат, а не само да одговорат на она што им го кажуваме да го направат”, изјави Ричард Ју, извршен директор на Consumer Business Group од Huawei. “Со силно искуство во истражување и развој (R&D), Huawei ќе работи со Baidu за да ги забрза иновациите во индустријата, да ја развие новата генерација на паметни телефони и да им обезбеди на глобалните потрошувачи AI која ги познава подобро”.

“Не треба да се изненадувате дека Baidu и Huawei работат заедно, бидејќи имаме многу сличности – технологијата е вградена во нашата ДНК и ние развивме сопствени технологии за да растеме”, рече Робин Ли, претседател и извршен директор на Baidu.

Видете следно

Еве кои се добитниците кои ЛУКОИЛ Македонија ќе ги испрати на светското првенство во фудбал во Москва

На само неколку дена од почетокот на најголемиот и најважниот спортски настан кој ќе ја …