13/12/2017
Potpishuvanje na izjava 3

Кандидатите за градоначалник на Скопје со потпис се обврзаа дека ќе го расчистат отровниот смог  

По иницијатива на О2 коалицијата за чист воздух, која подготви платформа со барања за чист воздух и остварување на правото за чиста животна средина, кандидатите за градоначалници на Скопје, Коце Трајановски од ВМРО - ДПМНЕ, Петре Шилегов од СДСМ, Марија Јонес од Левица, Ванчо Шехтански од ТМРО, Нафије Селмани од Беса и Ѓорѓи Тодоров од НДМ денеска истовремено потпишаа изјава со која ја прифаќаат платформата на граѓанската иницијатива и се обврзаа да го почитуваат јасно изразениот став на жителите на град Скопје.

Наим Бајрами од Алијанса на Албанците и Беким Фазлиу од ДПА не успеаа да стигнат на заедничкото потпишување, но се обврзаа дека ќе ја стават официјално својата согласност до крајот на денот.

Во обемниот документ со барања до надлежните, граѓанската инизијатива бара: 

Видете следно

PTX1

Започна работилницата PeaceTech Exchange: Macedonia

Денес во Скопје започна тридневната работилница PeaceTech Exchange: Macedonia на која присуствуваат над 30 организации …