23/11/2017
snegpat

Ќе падне ли снег за Нова година?

Во декември, почнува астрономската зима, така што декември има карактеристика на типичен зимски месец. Доминираат облачни и магливи денови. Сонцето свети околу 55-65 часа.

Во декември, деновите се најкратки во годината. 1 декември 2017 има времетраење од 9 часа и 17 минути. Најмалиот ден од годината е 21 декември, а неговото времетраење е 9 часа и 2 минути. Од овој датум, траењето на денот започнува да се зголемува. Астрономската зима започнува на 21.12.2017 година.

Во декември 2017, температурата се очекува да биде околу нормалната, а месечните вредности на врнежите, пониски од нормалните за овој период на годината.

А многу облачно време, придружено со густа магла, ќе преовладува во декември. 14-22 дена ќе бидат мрачни, сонцето ќе блесне околу 5-7 дена, а врнежите ќе бидат 5-9 дена.

Видете следно

peleti

Колку барања за субвенции за купување печки на пелети се доставени во Град Скопје

До денеска до 14 часот во архивата на Град Скопје се доставени 217 барања за …