23/06/2017
peking

Кои се 20-те најмалку религиозни држави во светот

Галуп го претстави глобалното истражување за најмалку  религиозните држави во светот, базирано на студии на агенцијата од 2008, 2009 и 2015 година.

Пет земји расправаат за првото место. И во петте држави 99% од населението покажува дека е религиозно. Тоа се Етиопија, Малави, Нигер, Шри Ланка и Јемен, пишува денеска британскиот весник Телеграф.

Еве кои се 20-те најмалку религиозни:

1. Кина – 7%
2. Јапонија – 13%
3. Естонија – 16%
4. Шведска – 19%
5. Норвешка – 21%
6. Чешка – 23%
7. Хонг Конг – 26%
8. Холандија – 26%
9. Израел – 30%
10. Велика Британија – 30%
11. Нов Зеланд – 33%
12. Австралија – 34%
13. Азербејџан – 34%
14. Белорусија – 34%
15. Куба – 34%
16. Германија – 34%
17. Виетнам – 34%
18. Шпанија – 37%
19. Швајцарија – 38%
20. Албанија – 39%

Уште 3 држави имаат по 39% – Австрија, Унгарија и Луксембург.

Видете следно

uefa-superkup-1-520x374

UEFA на својата официјална веб страница со сторија за македонските фудбалски херои

„Македонската фудбалска репрезентација за првпат се квалификуваше на завршница на европското првенство за фудбалери до 21 …