Кој е најлесен начин да ја постигнеме целта?


Психологот Ричард Вајзмен нуди три лесни чекори кон постигнување на успехот:

Поддршка, план и извештај. Тоа се трите работи кои стојат во основата на остварување на некоја цел. Во ова кратко видео психологот Ричард Вајзмен објаснува колку лесно може да биде на патот кон целта, ако ги следиме овие три едноставни правила.

Тој ги анализира современите митови за тоа како функционираат умовите, лансирани од индустријата за самопомош и нуди иновативни пристапи за постигнување на промена, благодарение на која луѓето ги остваруваат целите и амбициите не за месеци, туку за неколку секунди. Неговите совети се целосно базирани на истражување и се особено погодни за ангажирани и луѓе кои истражуваат.

Погледнете го видеото:

Видете следно

Еве кои се добитниците кои ЛУКОИЛ Македонија ќе ги испрати на светското првенство во фудбал во Москва

На само неколку дена од почетокот на најголемиот и најважниот спортски настан кој ќе ја …