11/12/2017
ucitel

Колкав е вкупниот број на наставници и соработници во високообразовните установи

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на наставници и соработници во високообразовните установи во академската 2016/2017 година изнесува 4 114.

Од вкупниот број на наставници и соработници, 2 923 или 71.1% се наставници и 1 191, т.е. 28.9%, се соработници во наставата.

Бројот на наставници и соработници – жени во учебната 2016/2017 година изнесува 1 910 или 46.4%.

nastavnici

Видете следно

gradeznistvo

37.5% повeќе одобренија за градење во однос на истиот месец од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во октомври 2017 година се издадени 400 одобренија …