17/01/2018
lufthasa

Lufthansa планира да вработи 8.000 работници

Германската авиокомпанија “Lufthansa” планира да вработи 8.000 нови работници оваа година, соопшти авиопревозникот.

Повеќе од половина од новите позиции се за екипа на кабини со околу 900 пилоти. Во моментов, авиокомпанијата има вработено речиси 130.000 луѓе.

Околу 2.700 нови работни места ќе бидат претставени во брзо растечката подружница на Луфтханза, Еуроингс.

Главниот извршен директор на Lufthansa, Карстен Шпор очекува компанијата да забележи рекорд за 2017 година и за профитот, и за бројот превезени патници.

Видете следно

Soberete_pred_site

Соберете пред сите со Стопанска банка а.д. Битола

Соберете пред сите е еден од производите на Стопанска банка а.д. Битола кој ви нуди …