Македонија има светски шампион Шарпланинец


Кучето Дицо од Каравилоски во сопственост на нашиот познат одглердувач на расата Владо Каравилоски стана светски шампион.

Одгледувачот Владо Каравилоски подолго време се занимава до одгледување на нашата гордосот, потекнува од Прилеп од каде и е член на Кинолошкото друшство Прилеп од каде веќе објавија дека го прославуваат успехот, пишува Купимиленик.мк.

sarplaninec2

Видете следно

Уште 5 дена трае јавниот оглас за давање под закуп на државното земјоделско земјиште на поранешниот агрокомбинат Џумајлија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, ги известува сите заинтересирани, дека Јавниот оглас за давање …