17/10/2017
eliko oliva (1)

Македонија за првпат производител на маслиново масло

На македонскиот пазар за првпат се појавува маслиново масло со домашно производство.

Од сега ќе имате можност на вашата трпеза да приложите високо квалитетен производ со домашно производство.

Маслиновото масло од ЕЛИКО Олива Гарден е наменето за употреба во исхраната како масло за зачинување на салати, преливи, сосови и сл. без дополнително термичко обработување, како и за масло за готвење (погодно за термичка обработка).

Mаслото ЕЛИКО Олива Гарден изобилува со витамини А и Е, заситени масни киселини (палмитинска, стеаринска, и други заситени масни киселини), незаситени масни киселини (олеинска, линолеинска и други незаситени масни киселини) како и полифеноли кои се многу моќни антиоксиданти. Содржи и стероли, хлорофил, каротеноиди, токоферол, феноли и др., како и многу минерали меѓу кои калциум, магнезиум, железо, фосфор, калуим и др.

Видете следно

Svetski den na vidot

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВИДОТ

 Македонија го одбележа Светскиот ден на видот со спроведување бесплатни лекарски прегледи во Специјалната очна …