19/01/2018
Мк2025 лого

Македонија2025 со поддршка за политичката стабилизација на Република Македонија

Македонија2025 се надева дека постигнувањето на последното политичко решение ќе доведе до конечно решавање на долгата политичка криза во Република Македонија. Нашата организација е во согласност со граѓаните на Македонија кои ја поддржуваат одлуката на Претседателот Ѓорѓе Иванов да го даде мандатот на господинот Зоран Заев, на неговата партија и коалициските партнери, со цел формирање на нова влада. Една од најважните одлики на демократиите е беспрекорното предавање на власта, што во Македонија треба да доведе до нормализирање на демократскиот процес и ќе го овозможи изнесувањето на различните гледишта во политичкиот дијалог. Предавањето на власта им покажува и потврдува на сегашните и потенцијалните локални и странски инвеститори дека Македонија продолжува да биде отворена за бизнисот и гледа нанапред кон одржување на економскиот раст и просперитет преку економски развој.

Македонија2025 ја одржуваше својата неутралност во текот на изборите и постизборниот период, и ќе продолжи да делува како независна, невладина и непартиска организација. Македонија2025 ги повикува сите релевантни партии, групи и организации кои беа опфатени од политичката криза да ги стават настрана своите партиски интереси и да се фокусираат на градење на добра економска средина, во која странските и локалните компании и претприемачи ќе бидат стимулирани да ги продолжат нивните инвестиции во Македонија. Важно е да се нагласи дека во мошне компетитивната глобална арена, земјите овозможуваат позитивна економска клима и политичка стабилност, што резултира со враќање на придобивките кон граѓаните по пат на економски раст. Ова е наша заложба како организација и кон таа цел, продолжуваме да даваме поддршка на Република Македонија и нејзините граѓани.

Видете следно

?????????

УСАИД поддржа формирање на кластери  со цел создавање посилни и поконкурентни  компании на светскиот пазар

Американската агенција за меѓународен развој – УСАИД, одбележува 25 години од својата работа во Македонија. …