28/04/2017
facebookcukerberg

Малку познати факти за Марк Цукерберг

Пазарната вредност на Facebook е повисока од 200 милијарди долари. Нејзиниот творец Марк Цукерберг е 13-от најбогат човек во светот. Сигурно сте слушнале нешто за него, но едвај точно дека:

Цукерберг има форма на далтонизам – не гледа црвено и зелено, а најдобро ја согледува сината боја. Затоа и водечката боја на Facebook е таква.

Кога бил во средно училиште, Марк разработил музичка апликација која гигантот Microsoft побарал да ја купи. Младичот одбил.

Според неговиот профил на Facebook интересите на Марк вклучуваат: Минимализам, водење работи, кршење на работи информативен поток, револуции.

Родителите на Цукерберг биле Евреи, но тој вели дека е атеист.

Не поседува телевизор.

Се запознава со неговата сопруга Присила Чан, додека чекале на ред за тоалет.

Во 2010 година почнува да учи кинески, за да може да разговара со семејството на Присила.

На 23-годишна возраст Цукерберг стана најмладиот милијардер во светот.

Компанијата Facebook плаќа за обезбедувањето и сигурносниот систем во куќата на Зукерберг, бидејќи тој е “од исклучително значење” за нејзиното работење.

Кучето му се вика камион (ѕвер).

Видете следно

parking2

Колку паркиралишта и гаражи како објекти за паркирање има во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016 година, бројот на паркиралишта и гаражи, …