1 (11)

МАМА’С Е МАКЕДОНСКАТА ЅВЕЗДА НА АНУГА САЕМОТ ВО КЕЛН

Уште една успешна презентација на Македонските премиум производи во светот Македонската компанија MAMA’С, која е лидер во производство на домашни традиционални производи во прехранбената индустрија, се претставува на најголемиот и најважен светски саем за храна и пијалаци, АНУГА, што се одржува од 07 до 11 октомври оваа година, во Келн, Германија.

На површина од околу 284,000 m² изложбен простор, покрај МАМА’С, на саемот се присутни повеќе од 7.400 изложувачи од 107 земји.

„MAMA’С денес е уникатно позициониран како единствен производител на специјални производи за храна кои се продаваат во многу премиум продавници во светот, вклучувајќи ги и Fortnum & Masons во Лондон. Ние ги следиме трендовите на храна со цел да ги задоволиме потребите на потрошувачите за вкусна и здрава храна .“- изјави Бобан Заев, извршен директор на МАМА’С.

Посетителите на саемот покажуваат огромен интерес за ајварот, лутеницата, малиџаното, како и за слатката на MAMA’С. Како што сами кажуваат, најповеќе го ценат фактот што тие се направени од 100% природни состојки – без вештачки бои, адитиви, конзерванси, згуснувачи или скроб.

Сертификатите за квалитет, што компанијата ги поседува, само го потврдуваат ова. Побарувачката за здрави состојки е водена од голем број потрошувачки фактори, како што се стареењето на населението, зголемениот интерес за здрави животни стилови, загриженоста за дебелината и зголемената свест за поврзаноста меду исхраната и здравјето. АНУГА секоја година ги поставува трендовите, а МАМА’С производите се дел од нив.

Оваа не е прв пат македонските производи направени по традиционални домашни рецепти, а произведени од МАМА’С да ја претставуваат нашата земја во светот. За квалитетот на своите производи, компанијата има освоено бројни награди и признанија на саеми од ваков тип. MAMA’С е компанија со значително производство, базирано на состојки од локално потекло, која ги продава своите производи во повеќе од 35 земји ширум светот.

Видете следно

ceska

Чешка ги отвора вратите: Се бараат 40 лица за работа за следните професии

Се бараат 40 лица (ѕидари, копачи, управувачи со машини, градежници, металообработувачи) за работа во Чешка …