penzioner

Местата во Европа каде пензионерите живеат најдобро

Откако едно лице напорно работи неколку децении по ред, тој сака неговите години да ги живее среќно и темелно по пензионирањето. За постарите луѓе во многу земји, тие сакаат да се движат и живеат на друго место.

Од платформата Live and Invest Overseas има неколку такви соодветни дестинации во Европа кои би гарантирале спокојни и пријатно поминати денови за пензионерите.

За да се одберат најдобрите такви места на Стариот континент експертите користеле 13 различни критериуми, вклучувајќи трошоци за живот, ниво на криминал, забава, здравствен систем, инфраструктура, можности за интеграција, даноци, цени на станови за изнајмување и други.

Нивните предлози најчесто се насочени кон американските пензионери, но зошто да не се однесуваат на луѓе од други земји. Еве некои од најдобрите места за живеење во 2017 година:

Париз, Франција

Live и Invest Overseas велат дека главниот град на Франција е погоден за луѓе кои се навикнати на живот во големиот град. Тие, сепак, советуваат да бараат сместување во периферијата на градот, бидејќи во други делови трошоците за изнајмување се премногу високи.

Еднособен стан: $ 1978
Месечна метро / автобуска карта: 160 долари
Производи храна за две лица: $ 648

Блед, Словенија

Блед е туристички град во близина на Љубљана. Местото е доста туристичко, но нуди многу активности и убави погледи.

Еднособен стан: 708 долари
Месечна картичка за метро / автобус: $ 89
Прехранбени производи за две лица: 236 долари

Ханја, Крит, Грција

Несомнено, Крит е една од најубавите локации во Грција. Бидејќи е туристичко место, повеќето луѓе зборуваат англиски и странците се добро прифатени.

Еднособен стан: 472 долари
Месечна картичка за метро / автобус: 83 долари
Прехранбени производи за две лица: $ 295

Видете следно

Avtobuskata linija broj 50 ke pominuva niz GTC (1)

АВТОБУСКАТА ЛИНИЈА СО БРОЈ 50 ЌЕ ПОМИНУВА НИЗ ГТЦ

 Градот Скопје, од денеска ја враќа во функција автобуската постојка во градскиот трговски центар низ …