Најбогатата жена во Кина за четири дена заработи 2,1 милијарди долари


Најбогатата жена на Јанг Хуијан во Кина од почетокот на годината се збогатила од 23,6 милијарди долари на 25,6 милијарди долари, според Блумберг.

Според соопштението за медиумите, сопственикот на пакетот за акции во Country Garden Holdings додаде $ 2,1 милијарди на своето богатство четири дена од почетокот на договорот.

Јан (36) е најбогатата жена во Кина и најмладиот милијардер во земјата, според индексот на Блумберг.

Country Garden е компанија која е ангажирана во изградбата на елитнo домување. Основана e во 1997 година од страна на нејзиниот татко, кој во 2005 година на својата ќерка подарил 70% од акциите на компанијата. Тој останува претседател и извршен директор на Country Garden.

Видете следно

РСБСП со апел: Биди одговорен учесник во сообраќајот! Биди дел од акцијата „Европски ден без жртви во сообраќајот“

Безбедноста во сообраќајот на патиштата претставува сериозен предизвик, односно сериозен проблем во сите современи општества. …