17/01/2018
nokiagumi

Nokian Heavy Gires го зголемува производствениот капацитет со инвестиција од 70 милиони евра во Nokia

Nokian Heavy Tyres Ltd, дел од групата Nokian Tyres го зголемува производниот капацитет со 50%, откако ќе инвестира вкупно околу 70 милиони евра во својата фабрика во Нокиа во наредните три години. Со зголемувањето на капацитетот, околу 50 нови вработени ќе бидат вработени за производство на тешки гуми.

“Меѓународниот пазар за тешки гуми еволуираше позитивно и продажбата ни се зголемува. Сакаме да ги поддржиме и растот на нашите клиенти со зголемување на производствениот капацитет на нашата фабрика во Нокиа, Финска. Таа поседува квалификуван персонал и можности за производство на висококвалитетни производи во модернизираната фабрика “, вели Ману Салман, потпретседател на Nokian Heavy Tyres.

Целта е да се зголеми максималниот капацитет за производство на гуми од околу 20 милиони килограми до 32 милиони килограми.

Nokian Heavy Tires Ltd, исто така, потпиша договор со локалниот синдикат за зголемување на конкурентноста преку поголема флексибилност. Договорот го мотивира персоналот да развие повеќе вештини. Овој договор ќе остане во сила до крајот на 2020 година.

“Ние сакаме да се развиваме со фокус на услуги на клиентите, безбедноста и квалитетот. Го преземаме овој важен чекор заедно со нашиот ангажиран персонал”, вели Салман.

 

Видете следно

Soberete_pred_site

Соберете пред сите со Стопанска банка а.д. Битола

Соберете пред сите е еден од производите на Стопанска банка а.д. Битола кој ви нуди …