Кузманоски, Анастасовска, Вуковиќ

НОТАРСКАТА КОМОРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ФОРМАЛНО ПРЕТСТАВЕНА КАКО ЧЛЕН НАБЉУДУВАЧ ВО СОВЕТОТ НА НОТАРИЈАТИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА (CNUE)

Делегација од Нотарска комора на Република Македонија составена од Претседателот, Васил Кузманоски, нотар од Охрид и м-р Анастазија Анастасовска, стручен соработник беше на работна посета во Брисел, Белгија а по повод генералното собрание на Советот на нотаријатите на Европската Унија (CNUE) одржано на 1 декември, 2017 година каде НКРМ беше и формално претставена како член набљудувач.

За време на посетата делегацијата на НКРМ оствари средба со В.Д Амбасадорот Влатко Станковски во Мисијата на Република Македонија во ЕУ. Претседателот Кузманоски го запозна В.Д Амбасадорот Станковски со процесот низ кој помина НКРМ за да стане дел од CNUE, а беше дискутирана и улогата на нотарите во правниот промет.

Приемот на НКРМ во CNUE од страна на Мисијата на РМ во ЕУ се оценува како особено позитивна посебно заради размената на искуства со нотаријатите во Европа кое е особено значајно и потребно доколку се земе во предвид важноста на поглавјето 3.23 Правосудство и фундаментална правда.

Видете следно

Постоечка ситуаци_а ул. Павел Шатев

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ УРЕДИ И РЕКОНСТРУИРА НАД 48.000 КВАДРАТНИ МЕТРИ ЗЕЛЕНИЛО

Екипите на Град Скопје и на ЈП „Паркови и зеленило“ ги продолжуваат активностите за зазеленување …