17/01/2018
panasonic

Panasonic инвестира $ 256 милиони во Tesla

Јапонската компанија Panasonic ќе инвестира повеќе од 30 милијарди јени ($ 256 милиони) во фабрика за производство на фотоволтаични ќелии и модули. Тие ќе бидат наменети за компанијата Tesla.

Јапонската компанија постепено се повлекува од нискодоходниот бизнис со електроника во корист на автомобилските компоненти и другите бизниси, чии клиенти се главно корпорации, забележува “Ројтерс”.

Новата фабрика на Tesla ќе биде во Бафало, Њујорк.

Во заедничка изјава двете компании објавија дека ќе започнат производство на фотоволтаици во текот на летото на 2017, а во 2019 ќе го зголемат производството до 1 гигават модули.

Видете следно

Soberete_pred_site

Соберете пред сите со Стопанска банка а.д. Битола

Соберете пред сите е еден од производите на Стопанска банка а.д. Битола кој ви нуди …