13/12/2017
tramp

Презимето Трамп прави нов синџир на хотели

Фамилијата на новиот американски претседател Доналд Трамп планира да отвори нов синџир на хотели.

Новиот синџир ќе го носи името Сајон (Scion) и тоа ќе бидат првите хотели на фамилијата кои нема да го носат името “Трамп”. Тие ќе се одликуваат со модерен елегантен ентериер и ќе нудат соби за 200 до 300 долари на ноќ – речиси половина од цената на ноќевањата во луксузниот синџир на Трамп.

Планот е за само три години во САД да бидат отворени десетици, па дури можеби стотина нови хотели.

Смелото проширување на бизнисот сепак покренува некои деликатни етички прашања, забележуваат агенциите. Семејство Трамп нема да вложи пари во изградба на хотелите, а планира да ги привлече локалните градежни претприемачи и нивните инвеститори, како што го прават повеќето хотелски синџири.

Еден од првите хотели ќе биде во Далас. Градежна компанија во градот првично планираше да собере пари од неименуваните инвеститори во Казахстан, Турција и Катар, но сега според локалниот весник ќе се посвети само на американските партнери.

Видете следно

FORD_2017_Mustang_Watch_03

Стари Мустанг возила станаа елементи во луксузни часовници

Многу компоненти од старите Ford Mustang возила наместо во отпад завршуваат во рачно изработени уникатни …