садење Карпош (4)

ПРОДОЛЖУВА АКЦИЈАТА ЗА ЗАЗЕЛЕНУВАЊЕ НА СКОПЈЕ

Есенската акција за садење 615 дрвја на јавните површини на повеќе локации  низ градот Скопје, која започна во општина Аеродром, денеска се одвиваше во  општината Карпош.

–  Акцијата за зазеленување на Скопје продолжува. Во неа досега се засадени двесте садници во Аеродром, Кисела Вода, Гази Баба и во Чаир. Денеска  продолжуваме со садење 60 дрвја во новиот парк спроти студентскиот дом Гоце Делчев во Карпош. Со есенската акција предвидени се да се засадат 615  нови висококултивирани садници од типот: јавор, каталпа, липа, даб и  јасен – истакна претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева.

Градот Скопје планира напролет да ја  продолжи акцијата за зазеленување  на Скопје  и да засади  уште  4 000  висококвалитетни садници на точно утврдени локации, особено локации каде  што во изминатиов период биле исечени или воопшто немало засадено нови дрвца.

Видете следно

klarinet

Македонија е земја полна таленти: Тој има 14 години и бројни настапи во Америка

Младиот Андреј Илијоски остана највпечатлив на неодамнешната турнеја која ја имаа оркестарот Маестрал од Битола. …