Руските војници веќе се неуништливи: Тие направиле борбено одело отпорно на експлозив и оган (Видео)


Рускиот производител на тактичка опрема ЦНИИтомаш прикажа борбен комбенизон, кој ќе ве заштити од експлозија и од оган.

За ова да го докажат, каскадерката Викторија Колесникова, облечена во комбенизонот, прошета низ симулација на бојно поле.

„Чувството кога се наоѓате внатре во огнената стихија е неверојатно“, изјави Викторија за новинарите.

Таа помина без ниту една повреда, како што може да видите на видеото :

Видете следно

Уште 5 дена трае јавниот оглас за давање под закуп на државното земјоделско земјиште на поранешниот агрокомбинат Џумајлија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, ги известува сите заинтересирани, дека Јавниот оглас за давање …