24/09/2017
kukanajvisoka1

Се продава највисоката куќа во светот: Погледнете како изгледа 12катниот објект

Резиденцијата која е позната и како највисоката семејна куќа во светот се продава за 1,3 милиони евра.

„Фалкон нест“ има површина од 576 метри квадратни и е изградена близу Тамб Буте во Прескота, Аризона. Изградена е на 12 ката, а висока е 38 метри. Дизајнот е на архитектот Феникс Сукумар Пал.

Во неа има три спални соби, четири бањи, стаклен плафон и ѕидови, хидрауличен лифт, како и единствен енергетски систем кој ја лади куќата лете, а ја загрева во текот на зимата.

Цената по која се продава е значително пониска од првобитната која изнесувала 2,4 милиони евра во 2015та година, пишува „Дејли мејл“.

Видете следно

amazon

Амазон работи на “паметни” очила

Амазон влегува во нова нова авантура и веќе работи на создавање “паметни” очила, синхронизирани со …