Се ситни опозицијата: Уште еден пратеник ја напушти коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ


Се намалува бројот на пратеници во опозициската коалиција предводена од ВМРО-ДПМНЕ: Чедомир Саздовски ги напушта редовите на ГРОМ и станува независен пратеник. Оваа неофицијална информација брзо се прошири во политичките кругови. Саздовски, еден од двајцата пратеници од ГРОМ, не одговара ниту потврдно, ниту негативно. Потпретседателот на партијата, Љупчо Пренџов, вели дека прв пат слуша за ваква можност, а во Собранието сеуште нема официјално известување до службите за некакви промени во составот на пратеничките групи, пишува Телма.

Името на Саздовски често се споменува во партиските комбинаторики. До пред неколку години, беше член на СДСМ, но ја напушти 2013, токму за последните локални избори, кога изрази несогласување со ставот да не се учествува на локалните избори. Прво настапи со Социјал-демократската унија, а потоа му се придружи на Стевчо Јакимовски во формирањето на ГРОМ. Важи за еден од неговите најблиски соработници, а сега е заменик координатор на шестата пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“.

 

Видете следно

Предвидена изградба на 554 станови, со вкупна корисна површина од 41 505 м2

Според податоците на Државниот завод за статистика, во јуни 2018 се издадени 205 одобренија за …