“Шарл ебдо” повторно на пазарот


Утрово новиот број на францускиот сатиричен магазин “Шарл ебдо” стигна до продавниците за весници и списанија во француските градови точно навреме. Објавувањето на новиот број е точно една недела по терористичкиот напад против списанието, при што беа убиени 12 лица, вклучувајќи ги и основните карикатуристи на “Шарл ебдо “, забележува CNN.

Се очекува три милиони примероци да бидат распространети во Франција и други држави.

“Шарл има многу пријатели”, се истакнува во писмото на втората страница на новиот број.

Исто така објавена е карикатура на лидерот на “Исламска држава” Абу Бакр ал Багдади, која беше пуштена во “Твитер” од списанието во денот на нападот.

На корицата на списанието има карикатура на пророкот Мухамед, кој плаче и го држи следниов натпис: “Je suis Charlie “(” Јас сум Шарл “), а над него е напишано” Сè е простено “на француски.

 


Видете следно

Услугите на Тиго Фајнaнс отсега уште подостапни за жителите на Кавадарци и Радовиш

За да биде уште поблиску до своите клиенти и директно да им обезбеди одговор и …