Синоќа се огласија од ВМРО-ДПМНЕ: Еве какво прашање му поставија на Петре Шилегов


ВМРО-ДПМНЕ синоќа излезе со соопштение до јавноста, како реакција на говорот на Петре Шилегов:

„ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје?

Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту еднаш тоа не го спомна во својот говор?

Дали не е фашизам тоа што Петре Шилегов, Заев и владата на СДС се откажуваат и сакаат да менуваат историја на една држава?“ се вели во соопштението на најголемата опозициска партија во Македонија.

Видете следно

Уште 5 дена трае јавниот оглас за давање под закуп на државното земјоделско земјиште на поранешниот агрокомбинат Џумајлија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, ги известува сите заинтересирани, дека Јавниот оглас за давање …