Снегот пристигна и во Македонија


Најавениот снег уште од минатата недела пристигна и во Македонија и тоа на Попова Шапка.

Денес циклонот од Медитеранот замешан со студениот воздух од север придонесоа да падне првиот снег на Попова Шапка.

Сепак не е чудно да падне првиот снег во октомври во Македонија, Македонија е богата со високи планини кои се над 2000 м.н.в.

Во текот на следнито период не очекуваме некое поголемо затоплување на времето, останува релативно свежо особено во утринските часови затоа каде и да одите со себе да си понесете топла облека.

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ, meteomax.mk!

Видете следно

Шилегов: Од идната сезона, Дрисла нема да биде фактор за загадувањето на воздухот особено околу Лисиче

  Градоначалникот Шилегов денеска во Дрисла организираше Отворен ден за новинарите и за претставниците и …