23/11/2017
bugarskipasosi

Со бугарски пасош без виза и во најпосакуваната држава

Официјално од 1-ви декември Канада најави укинување на визите за бугарските и романските граѓани.

Со оваа одлука во Канада без виза ќе можат да патуваат сите оние граѓани кои имаат 10-годишна канадска виза како и оние кои имаат важечка виза за САД.

Канада донесе ваква одлука по потпишувањето на договорот за слободна трговија меѓу Европската унија и Канада.

Видете следно

svetska banka

Програмата на Светска банка – Австрија за урбано партнерство ги поддржува општинските лидери во Југоисточна Европа

Претставници од локални и од централните власти од седум земји од Југоисточна Европа (ЈИЕ) денес …