17/01/2018
denari

Владата укина давачка: Еве од какво плаќање ќе бидат ослободени граѓаните

Владата на Република Македонија ја информира јавноста дека домаќинствата кои се исклучени од централното греење во град Скопје, во наредната 2018 година ќе бидат ослободени од плаќање на паушалот кој во моментов го исплаќаат.

Проблемот со кој се соочуваат граѓаните, владата предвиде да го реши во рамките на новиот предлог Закон за енергетика.

Имено во подзаконските акти на Законот за енергетика кој ќе се воведе во текот на 2018 година се предвидени специфични решенија со кои во рамките на законската регулатива ќе се реши оваа наследена ситуација.

Видете следно

venecuela2

Венецуела: 2616% инфлација

Инфлацијата во Венецуела достигна 2616% на крајот од 2017 година. Таквите податоци ги објави Комитетот …