znamemk

Во среда нема да се работи

Следниот неработен ден е 24 мај, кога го празнуваме денот на словенските просветители св. Кирил и Методиј, а се паѓа во среда. Согласно Законот за празници на Република Македонија ова се неработните денови во следната 2017 година:

За сите граѓани на РМ

24 Мај (среда), „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители
27 мај (сабота), првиот ден на Рамазан Бајрам
2 Август (среда), Ден на Републиката
8 Септември (петок), Ден на независноста
11 Октомври (среда), Ден на народното востание
23 Октомври (понеделник), Ден на Македонската револуционерна борба
8 Декември (петок), „Св. Климент Охридски”
За граѓаните од православна вероисповед

14 април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден
1 јуни (четврток), Духовден, петок пред Духовден
28 август (понеделник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)
За граѓаните од католичка вероисповед

1 Ноември (среда), Празникот на сите светци
25 Декември (понеделник), првиот ден на Божик
За граѓаните од муслиманска вероисповед

2 септември (сабота), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 Ноември (среда), Ден на Албанската азбука
За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

23 Мај (вторник), Национален ден на Власите
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

30 септември (сабота), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

28 Септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 Декември (четврток), Ден на настава на турски јазик

Видете следно

angusev

Анѓушев: Ако некој денес сака да развие некоја нова иновативна услуга или производ, државата ќе партиципира 70 % во развојот на тој проект

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев присуствуваше …