milijarderskoselfi1

Земји со најголем број милијардери

Во 2016 година, во светот се регистрирани 1. 542 милијардери. Тоа е за 10% повеќе од бројката во 2015 година, покажува извештајот на швајцарскиот банкарски гигант UBS и ревизорската компанија PwC.

Растот се должи главно на големиот број нови членови на клубот со над 1 милијарда долари богатство од Азија. 75% од новите милијардери доаѓаат од Кина и од Индија.

Во кои земји има најмногу милијардери?

14. Сингапур – 21 милијардери

13. Шпанија – 25 милијардери

12. Турција – 29 – има милијардери

11. Јапонија – 33 милијардери

10. Швајцарија – 35 милијардери

9. Франција – 39 милијардери

8. Италија – 42 милијардери

7. Велика Британија – 55 милијардери

6. Хонг Конг – 69 милијардери

5. Русија – 96 милијардери

4. Индија – 100 милијардери

3. Германија – 117 милијардери

2. Кина – 318 милијардери

1. САД – 563 милијардери

Видете следно

Постоечка ситуаци_а ул. Павел Шатев

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ УРЕДИ И РЕКОНСТРУИРА НАД 48.000 КВАДРАТНИ МЕТРИ ЗЕЛЕНИЛО

Екипите на Град Скопје и на ЈП „Паркови и зеленило“ ги продолжуваат активностите за зазеленување …