13/12/2017
micov

Зошто ВМРО-ДПМНЕ сака да загуби на локалните избори?

Пред повеќе од една година напишав дека Груевски е користен како заложник за уништување на македонската држава. Секако дека, во изминатите 27 години сите македонски претседатели и премиери беа користени за таа цел (затоа и ревидирањето
на македонскиот Устав почна по 3 месеци од неговото изгласување). Во последните три години тоа се гледа сосема јасно. Зошто Груевски? Затоа што имаше харизма и влијание меѓу Македонците, а ВМРО–ДПМНЕ како и СДСМ се централизирани партии, во кои 95 % од одлуките ги носат лидерите. На ист начин беше искористен и харизматичниот Љубчо Георгиевски за капитулацијата при терористичката војна против Македонија во 2001 и за потпишувањето на Рамковниот договор.

ЗАПАДНИОТ (И ПРЕД СЕ АМЕРИКАНСКИОТ) ИНЖЕНЕРИНГ Е ВО ТОА ДА ПОДМЕТНАТ ЛИДЕРИ, КОИ ПОТОА ГИ КОРИСТАТ ЗА СВОИ ЦЕЛИ. ТАКВИ ЛИДЕРИ ОД ЕДНА СТРАНА, МОРА ДА ИМААТ ХАРИЗМА, НО ИСТОВРЕМЕНО ДА ИМААТ КОМПЛЕКСИ И ПРЕКУ НИВ ДА БИДАТ КОНТРОЛИРАНИ.

Видете следно

svetska banka

Светска банка: На Западен Балкан му е потребен побрз раст за да го стигне растот на Европската Унија

Ќе бидат потребни шест децении за нивоата на приход во земјите од Западен Балкан да …